dilluns, 2 de març del 2009

En Pep 'Paya' i les anècdotes de 'Doña Margarita'

Demà, al programa, continuarem amb la ronda d'entrevistes que hem iniciat avui amb els premiats amb el Ramon Llull d'aquest 2009. El nostre convidat serà en Josep Costa Mayans, més conegut com Pep 'Paya', empresari pioner del transport públic a Formentera. Segur que serà almenys tan interessant com la d'avui, amb Margarita Ribas, empresària pionera a l'hosteleria i que actualment és coneguda com 'Doña Margarita', com el nom del seu darrer restaurant.

Avui, Margarita ens ha contat que va ser una de les primeres dones que va conduir un cotxe a Eivissa, i com el primer dia que el va agafar la va parar la Guàrdia Civil perque no portava els llums encesos. Ella, que feia només uns dies que tenia el carnet i el cotxe li acabava d'arribar de Barcelona, li va pregar a l'agent que busques com s'encenien, perque encara no ho havia esbrinat.

Una altra anècdota impagable que ens ha contat és la que va protagonitzar al seu restaurant Sa Punta la actriu Gina Lollobrigida. L'actriu va es va assabentar que el ca del seu restaurant també es deia Gina i Margarita, molt digna i àgil, li va respondre que li havia posat així perque quan va nèixer era la gossa "més bella del mòn". Després d'aquesta, la difícil Lollobrigida es va convertir en una fidel client del seu restaurant.