dimecres, 6 de maig del 2009

La SGAE cobra a concerts benèfics, també a Eivissa

Avui al programa coneixerem que la SGAE també ha cobrat per concerts benèfics a Eivissa. Concretament, gairebé 600 euros del concert de Manu Tenorio del passat mes d'abril a benefici d'APNEEF (*).

També analitzarem, amb l'hoteler Pedro Matutes, la situació del turisme. En una conferència fa uns dies, l'empresari de Sirenis va diagnosticar que el turisme, a Eivissa, està patint una mort "lenta i dolça", fent una anàlisi a llarg termini de la darrer dècada. Avui estarà al programa per explicar-mos com ha arribat en aquesta conclusió.

I tendrem la nostra tertúlia d'actualitat, coneixerem què està fent en aquestos moments el grup Foc i Fum, i tendrem a na Maria Costa, parlant-mos de Menéame i del llenguatge dels Sims. Tot això i molt més, al programa d'avui. No us el perdeu.

------------------------------------------------------------------------

(*) AMPLIACIÓ: Al programa d'avui, la presidenta d'APNEEF (Associació de Persones amb Necessitats Especials d'Eivissa i Formentera), Carmen Bonet, ha confirmat que l'entitat va haver de pagar "gairebé 600 euros" a l'SGAE tot i comptar amb una carta signada pel propi Manu Tenorio a la qual ell renunciava al que li pertocaria per aquest concepte. Amb aquesta carta, APNEEF, després de contactar voluntàriament amb la SGAE ("persones que ens assessoraren en el muntatge del concert ens varen dir que millor els truquéssim nosaltres per anar per les bones", ha recordat Bonet) va sol.licitar la devolució de l'import a la societat d'autors. En aquests moments, aquesta devolució s'està tramitant. Carmen Bonet ha dit que la SGAE es quedarà "unes despeses de gestió" que desonceix a quant pugen, però espera que la major part dels diners pagats tornin a la seua associació. En els dos concerts de Manu Tenorio celebrats el passat mes d'abril, APNEEF va recaptar 11.000 euros els quals, a excepció d'unes despeses d'electricitat i de la quota de la SGAE, es destinaran als projectes que porten a terme amb nens amb necessitats especials. Al programa, la presidenta de l'associació ha assegurat que els 600 euros que pretenen recuperar són "gairebé la meitat del sou d'un educador" de la seua associació.